Бројот на починатите од Ковид-19 во Турција се зголеми на 9 лица, а 670 се заразени

Министерот за здравство Фахреттин Коџа соопшти дека бројот на починатите од новиот тип коронавирус (Ковид-19) во Турција се зголеми на 9 лица, а 670 се заразени

1382235
Бројот на починатите од Ковид-19 во Турција се зголеми на 9 лица, а 670 се заразени

Бројот на починатите од новиот тип коронавирус (Ковид-19) во Турција се зголеми на 9 лица.

Министерот за здравство Фахретин Коџа во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер напиша: "Изгубивме уште 5 наши пациенти, на постари години и со послаба издржливост. Имаме вкупно 9 човечки загуби."

Министерот за здравство Фахреттин Коџа истакна дека бројот на случаите на зараза од новиот тип коронавирус (Ковид-19) се зголеми на 670 лица.Слични вести