Ердоган: „Ако неколку недели успееме добро да раководиме, не очекува добра перспектива“

За држење под контрола на болеста ги презедовме и ги спроведуваме сите здравствени и други мерки и превентиви

1380626
Ердоган: „Ако неколку недели успееме добро да раководиме, не очекува добра перспектива“

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган во врска со новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) рече дека ако неколку недели успееме добро да раководиме, не очекува добра перспектива“.

Претседателот Ердоган во говорот на Координираниот состанок за борба против коронавирусот што се доржа во дворецот Чанкаја во Анкара рече:

„За држење под контрола на болеста ги презедовме и ги спроведуваме сите здравствени и други мерки и превентиви.

Овој процес може да предизвика сериозни економски последици, поради што беа преземени и се спроведуваат сите мерки и превентиви и истите продолжуваат да се спроведуваат.

Несомнено дека покрај државата, голема одговорност има и приватниот сектор. Заедно ќе ја надминеме оваа тешкотија“ рече Ердоган.

Во освртот на падот на цената на нафтата и случувањата на финансиско поле, Ердоган рече дека истите ќе одиграат дополнителни предности за Турција.Слични вести