Турските командоси во подрачјето на операцијата Извор на мирот, во Сирија, неутрализираа 18 терористи на ПКК/ЈПГ

Турските командоси неутрализираа 18 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ кои се обидувале да се префрлат на југот на подрачјето на операцијата Извор на мирот, источно од реката Еуфрат, во североисточниот дел на Сирија

1375172
Турските командоси во подрачјето на операцијата Извор на мирот, во Сирија, неутрализираа 18 терористи на ПКК/ЈПГ

Турција ги продолжува без прекин операциите во борбата против тероризмот.

Турските војници не им дозволуваат на терористите ниту да трепнат како внатре во границите на земјата, така и надвор преку границата.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана на својот профил на социјалната мрежа Твитер се истакнува дека турските командоси неутрализираа 18 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ кои се обидувале да се префрлат на југот на подрачјето на операцијата Извор на мирот, источно од реката Еуфрат, во североисточниот дел на Сирија.Слични вести