Утре започнуваат преговорите меѓу воените делегации на Турција и Русија

Министерството за национална одбрана објави писмено соопштение

1374510
Утре започнуваат преговорите меѓу воените делегации на Турција и Русија

Согласно меморандумот што беше постигнат во врска со Сирија на преговорите во Москва, утре започнуваат состаноците меѓу воените делегации на Турција и Русија.

Во писменото соопштение кое беше објавено од страна на Министерството за национална одбрана беше истакнато следното:

„Согласно меморандумот што беше постигнат на 5 март 2020 во Москва, состанокот со руската воена делегација ќе започне на 10 март вторник во Анкара.Слични вести