Претседателот Ердоган: Славењето на 8 Март од страна на светот чие срце е закоравено претставува лицемерство

Претседателот Ердоган истакна дека славењето на 8 Март Меѓународниот ден на жената од страна на светот чие срце е закоравено (и е бездушен), претстваува лицемерство

1374258
Претседателот Ердоган: Славењето на 8 Март од страна на светот чие срце е закоравено претставува лицемерство

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган, денеска во Конгресниот центар Халич во Истанбул говореше на програмата „Жените хероини на Турција“, а по повод 8 Март Меѓународниот ден на жената.

Претседателот Ердоган во своето обраќање овде им го честита 8 март на сите жени во Турција и во светот.

„И покрај тоашто мошне значаен дел од приближно 1 милион луѓе кои ги загубија животите во Сирија се жени и деца, не видовме, не слушнавме и не знаеме дека некој досега силно привлече внимание на ова прашање. Не слушнав од страна на никого да се осудуваат извршените измачувања, жичаните огради коишто се поставуваат пред нив и обидите за нивно враќање назад со нивно тепање па дури и убивање на жените кои се наоѓаат меѓу приближно стотици илјади луѓе кои се потпреа на вратите на Европа.“  

Претседателот Ердоган истакна дека славењето на 8 Март Меѓународниот ден на жената од страна на светот чие срце е закоравено (и е бездошен), претстваува лицемерство. 

„Славењето на 8 Март Меѓународниот ден на жената од страна на светот чие срце е закоравено (и е бездушен), претстваува лицемерство, во вистинска смисла на зборот.“ - порача претседателот Реџеп Тајјип Ердоган.Слични вести