Повик од генералниот секретар на ОН Гутерес за зголемување на поддршката на Турција по прашањето на мигрантите

Портпаролот на генералниот секретар на ОН Антонио Гутерес, Стефан Дујарич истакна дека генералниот секретар ја повикува меѓународната заедница да ја зголеми поддршката на Турција по прашањето на мигрантите

1373702
Повик од генералниот секретар на ОН Гутерес за зголемување на поддршката на Турција по прашањето на мигрантите

Генералниот секретар на Обединетите нации (ОН) Антонио Гутерес ја повика меѓународната заедница да ја зголемат поддршката на Турција по прашањето на мигрантите.

Портпаролот на генералниот секретар на Обединетите нации (ОН) Стефан Дујарич на одржаното дневно информирање на печатот повика на намалување на растечката затегнатост поради мигрантите на границата помеѓу Турција и Грција.

Освен тоа, Дујарич рече дека генералниот секретар ја повикува меѓународната заедница да ја зголеми поддршката на Турција по прашањето на мигрантите.Слични вести