Грчките безбедносни сили интервенираа врз мигрантите со гасни бомби и водени топови

Стотици мигранти кои продолжуваат да чекаат во тампон зоната на турско-грчката граница на граничниот премин Пазаркуле кај Едирне беа подложени на интензивна интервенција со гасни бомби и водени топови од страна на грчките безбедносни сили

1373699
Грчките безбедносни сили интервенираа врз мигрантите со гасни бомби и водени топови

Грчките безбедносни сили интервенираа интензивно со гасни бомби и водени топови врз мигрантите кои чекаат во тампон зоната на границата помеѓу Грција и Турција.

Стотици мигранти кои продолжуваат со чекање во тампон зоната на граничниот премин Пазаркуле кај Едирне, под дејство на ненадејната интервенција со гасни бомби се разбегаа во паника. 

Од страна на Грција беше интервенирано врз мигрантите и со водени топови.

Притоа за време на интензивната интервенција беа подложени на негативното влијание на гасните бомби голем број мигранти меѓу кои се наоѓаа и деца.

На оние кои беа подложени на влијание на употребениот гас им беше укажана помош во амбулантните возила во областа.Слични вести