Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани 9 терористи на ПКК

Министерството за национална одбрана соопшти дека во реализирана воздушна операција во подрачјето на планината Кандил во сверниот дел на Ирак се неутрализирани 9 терористи на ПКК

1371053
Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани 9 терористи на ПКК

Во северниот дел на Ирак се неутрализирани 9 терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение на профилот на Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер се истакнува дека со помош на леталата за извидување и набљудување во подрачјето на планината Кандил на северот на Ирак се утврдени 9 терористи.

Притоа, во реализирана воздушна операција се неутрализирани утврдените 9 терористи.Слични вести