Сојлу: Бројот на мигрантите кои преминаа во Грција изнесува над 130 илјади

Министерот Сојлу на својот профил на социјалната мрежа Твитер ги сподели најновите податоци во врска со бројот на мигрантите кои од Турција преминуваат во Грција за да заминат во Европа

1370829
Сојлу: Бројот на мигрантите кои преминаа во Грција изнесува над 130 илјади

Министерот за надворешни работи Сулејман Сојлу информира дека бројот на мигрантите кои од Едирне преминаа во Грција заклучно со утрово изнесува над 130 илјади лица.

Министерот Сојлу на својот профил на социјалната мрежа Твитер ги сподели најновите податоци во врска со бројот на мигрантите кои од Турција преминуваат во Грција за да заминат за Европа.

Сулејман Сојлу го напиша следното: „Заклучно до 09:15 часот по турско време, бројот на мигрантите кои ги напуштија териториите на Турција и преминаа во Грција изнесува 130.469 лица.“Слични вести