Продолжуваат да се објавуваат нови снимки од операцијата Пролетен штит во Идлиб

Споделени се нови снимки од моментите на уништување на режимските елементи во операцијата Пролетен штит во подрачјето на Идлиб, во северозападниот дел на Сирија

1371205
Продолжуваат да се објавуваат нови снимки од операцијата Пролетен штит во Идлиб
bahar kalkani.jpg
bahar kalkani.jpg
bahar kalkani.jpg
bahar kalkani.jpg
bahar kalkani.jpg

Турските вооружени сили (ТВС или TSK) продолжуваат успешно со сто процентна прецизност да ги уништуваат утврдените цели на режимот, во рамките на операцијата Пролетен штит во подрачјето на Идлиб, во северозападниот дел на Сирија.

Споделени се нови снимки од моментите на уништување на режимските елементи во операцијата којашто продолжува без прекин.

На снимките се гледа како со наоружани беспилотни летала (СИХА) на Турските вооружени сили (ТВС или TSK) се уништуваат тенкови, оклопни транспортери на персонал, антитенковски оружја, рампи за ракети и воени возила, како и голем број војници на режимот во населените места Серакиб, Талхијах, Тел Мардик, Кан Есубул и Кавари во подрачјето на Идлиб, во северозападниот дел на Сирија.Слични вести