Министерот за национална одбрана Хулуси Акар ги прими Џејмс Џефри и амбасадорот на САД Сатерфилд

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар ги прими во Анкара специјалниот претставник на САД за Сирија Џејмс Џефри и амбасадорот на САД во Анкара Дејвид Сатерфилд

1370992
Министерот за национална одбрана Хулуси Акар ги прими Џејмс Џефри и амбасадорот на САД Сатерфилд

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар ги прими во Анкара специјалниот претставник на САД за Сирија Џејмс Џефри и амбасадорот на САД во Анкара Дејвид Сатерфилд.

Според објавеното соопштение од министерството за национална одбрана, беа одржани разговори помеѓу делегациите на двете земји предводени од заменик министерот за национална одбрана Јунус Емре Караосманоглу и специјалниот претставник на САД за Сирија Џејмс Џефри.

На разговорите беа разменети мислења во врска со билатералните односи и регионални одбранбени и безбедносни прашања, на чело со случувањата во подрачјето на Идлиб, во Сирија.

По меѓуделегациските разговори пак, министерот за национална одбрана Хулуси Акар ги прими во Анкара специјалниот претставник на САД за Сирија Џејмс Џефри и амбасадорот на САД во Анкара Дејвид Сатерфилд.Слични вести