Турските вооружени сили продолжуваат успешно да ги уништуваат целите на режимските елементи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во операциите на Турските вооружени сили (ТВС или TSK) досега се неутрализирани над 2.100 војници на Асадовиот режим и дека продолжуваат успешно да се уништуваат режимските цели

1369286
Турските вооружени сили продолжуваат успешно да ги уништуваат целите на режимските елементи

Турските вооружени сили (ТВС или TSK) продолжуваат успешно да ги уништуваат утврдените цели на режимот во Сирија.

На профилот на Министерството за национална одбрана беа споделени снимките на режимските елементи кои се неутрализираат во операциите во подрачјето на Идлиб, во северозападниот дел на Сирија.

Во споделените објави со видео снимки и фотографии стои напишано следното: „Нашата јуначка армија која неутрализира над 2.100 војници на Асадовиот режим, продолжува успешно да ги уништува утврдените цели на режимот.“Слични вести