Телефонски разговор помеѓу Мевлут Чавушоглу и Сергеј Лавров

Според добиени информации од дипломатски извори, во телефонскиот разговор што Чавушоглу го водеше со својот руски колега Лавров беше направена проценка на „прашањата пред средбата на лидерите“

1369532
Телефонски разговор помеѓу Мевлут Чавушоглу и Сергеј Лавров

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу и рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров остварија телефонски разговор.

Според добиени информации од дипломатски извори, во телефонскиот разговор што Чавушоглу го водеше со својот руски колега Лавров беше направена проценка на „прашањата пред средбата на лидерите“.

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу во дадената изјава вчера најави дека претседателот Реџеп Тајјип Ердоган и рускиот претседател Владимир Путин ќе одржат средба на почетокот на март.Слични вести