Министерот Сојлу: Заклучно со утрово бројот на мигрантите кои ја напуштија Турција изнесува 76.358

Министерот за внатрешни работи Сулејман Сојлу на својот профил на социјалната мрежа Твитер напиша: „Бројот на мигрантите кои ја напуштаат нашата земја преку Едирне заклучно со 09:55 часот изнесува 76.358“

1369473
Министерот Сојлу: Заклучно со утрово бројот на мигрантите кои ја напуштија Турција изнесува 76.358

Министерот за внатрешни работи Сулејман Сојлу истакна дека бројот на мигрантите кои ја напуштија Турција движејќи се кон Европа изнесува 76.358.

Министерот Сојлу на својот профил на социјалната мрежа Твитер во врска со бројот на мигрантите кои ја напуштија Турција ја сподели следната информација: „Бројот на мигрантите кои ја напуштаат нашата земја преку Едирне заклучно со 09:55 часот изнесува 76.358.“

 

 Слични вести