Претседателот Ердоган: Ние сме во Сирија за сопствената безбедност, а не за територија или нафта

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган на обраќањето на средбата со пратениците на својата АК Партија од Истанбул истакна дека Турција се наоѓа во Сирија за сопствената безбедност, а не за територија (земја) или нафта

1368983
Претседателот Ердоган: Ние сме во Сирија за сопствената безбедност, а не за територија или нафта

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган на обраќањето на средбата со пратениците на својата АК Партија од Истанбул истакна дека Турција се наоѓа во Сирија за сопствената безбедност, а не за територија (земја) или нафта и дека со формирање на безбедна зона сака да ги стави под гаранција своите граници.Слични вести