(Видео) 17 дневниот биланс на ТВС во Идлиб

Во текот на 17 дена ТВС неутрализираа 1709 припадници на режимот

1368208
(Видео) 17 дневниот биланс на ТВС во Идлиб

Во рамките на операциите на Турските вооружени сили (ТВС) на Идлиб во Сирија кои продолжуваат од 17 февруари наваму беа неутрализирани 1 709 припадници на режимот.

Според информациите, ТВС кои се стационирани во Идлиб со цел да се постигне примирјето, во текот на 17 дена неутрализираа 1709 припадници на режимот, 55 тенкови, 3 хеликоптери, 18 оклопни возила, 29 хаубици, 21 воено возило, 4 митраљези ДШК, 6 складишта за муниција и 7 минофрлачки гранати.Слични вести