Столтенберг: Турција е наш драгоцен сојузник, ќе продолжиме да ја поддржуваме нејзината воздушна одбрана

Генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг истакна дека Турција е драгоцен сојузник и дека ќе продолжи да се поддржува нејзината воздушна одбрана

1368524
Столтенберг: Турција е наш драгоцен сојузник, ќе продолжиме да ја поддржуваме нејзината воздушна одбрана

Генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг истакна дека Турција е драгоцен сојузник и дека ќе продолжи да се поддржува нејзината воздушна одбрана.

Столтенберг рече: „Сите сојузници го изразуја своето сочувство и изразија целосна солидарност со Турција. НАТО, моментално и дава поддршка на Турција, Сојузниците, гледаат што би можеле да направат повеќе за Турција.“

 Слични вести