Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со генералниот секретар на НАТО Столтенберг

Според добиени информации од дипломатски извори, министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со  генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг

1368104
Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со генералниот секретар на НАТО Столтенберг

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг.

Според добиени информации од дипломатски извори, министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со  генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг.

Во меѓувреме, и портпаролот во претседателскиот кабинет Ибрахим Калин водеше телефонски разговор со советникот за национална безбедност на САД амбасадорот Роберт О'Брајан.

Во врска со содржината и на двата остварени телефонски разговори не беа објавени било какви информации.Слични вести