Министерот Акар го прими началникот на ГШ на Јордан

Главна тема на разговорите беа билатералните и регионалните одбранбени и безбедносни прашања

1367129
Министерот Акар го прими началникот на ГШ на Јордан

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар го прими началникот на ГШ на Јордан, генерал-мајорот Јусуф ал-Хунејти.

Во соопштението кое беше објавено од страна на Министерството беше истакнато дека на средбата присуствуваше и началникот на ГШ на Турските вооружени сили генерал на армија Јашар Ѓулер. Главна тема на разговорите беа билатералните и регионалните одбранбени и безбедносни прашања.Слични вести