До објавување на второ соопштение сопрени авионските летови помеѓу Турција и Иран

„До објавување на второ соопштение се сопрени авионските летови помеѓу Турција и Иран“ - се вели во соопштението објавено од страна на Генералната дирекција за цивилно воздухопловство на Турција

1367113
До објавување на второ соопштение сопрени авионските летови помеѓу Турција и Иран

До објавување на второ соопштение се сопрени авионските летови помеѓу Турција и Иран.

Генералната дирекција за цивилно воздухопловство соопшти дека до објавување на второ соопштение се сопрени авионските летови помеѓу Турција и Иран.

Во објавеното соопштение преку официјалниот профил на Генералната дирекција за цивилно воздухопловство на социјалната мрежа Твитер се истакнува следното: „До објавување на второ соопштение се сопрени авионските летови помеѓу Турција и Иран. На иранските авиопревозници ќе им се дозволи да доаѓаат без патници и да ги земат патниците кои ќе сакаат да заминат од Турција во Иран. Со овие авионски летови нема да се превезуваат турски граѓани.“Слични вести