Во последните 10 дена во Мардин се уапсени 11 терористи

Бројот на уапсените терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК, во градот Мардин за 10 дена се зголеми на 11

1366028
Во последните 10 дена во Мардин се уапсени 11 терористи

Во последните 10 дена во градот Мардин се фатени или им се предадени на турските безбедносни сили вкупно 11 терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Двајца терористи кои беа убедени во рамките на активностите коишто се водат од страна на безбедносните сили, се предадоа на границата кај населеното место Нусајбин.

Двајца терористи чии постапки во жандармеријата се завршени, од страна на судот пред кој беа изнесени беа уапсени за извршено кривично дело „членување во вороужена терористичка организација“.

На тој начин бројот на уапсените терористи во градот Мардин за 10 дена се зголеми на 11.Слични вести