Чавушоглу ја прими делегацијата на Комисијата за надворешни односи на ЕП

Во новиот период очекуваме воспоставување искрени и позитивни односи со ЕУ

1365965
Чавушоглу ја прими делегацијата на Комисијата за надворешни односи на  ЕП

Министерот за надворешни работи Мевљут Чавушоглу ја прими делегацијата на Комисијата за надворешни односи на  Европскиот парламент (ЕП) предводеа од претседателот Дејвид МекАлистер.

Чавушглу во објавата преку профилот на твитер во врска со средбата истакна:

„Во новиот период очекуваме воспоставување искрени и позитивни односи со ЕУ кои ќе се базираат на праведен приод поради што од ЕП очекуваме да одигра значајна улога.“Слични вести