Во Тел Рифат на северот на Сирија се неутрализирани 6 терористи на ПКК/ЈПГ од кои двајца т.н. раководители

Министерството за национална одбран соопшти дека е реализирана заедничка операција во координација со Националната разузнавачка служба (МИТ) против терористите од водечкиот кадар за кои се добиени информации дека одржувале состанок во Тел Рифат

1365409
Во Тел Рифат на северот на Сирија се неутрализирани 6 терористи на ПКК/ЈПГ од кои двајца т.н. раководители

Во градчето Тел Рифат во северниот дел на Сирија се неутрализирани 6 терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ од кои двајца таканаречени раководители.

Соред објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана, во координација со Националната разузнавачка служба (МИТ) беше реализирана заедничка операција против терористите од водечкиот кадар за кои се добиени информации дека одржувале состанок во Тел Рифат.

Притоа, во реализираната операција беа неутрализирани 6 членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ од кои двајца таканаречени раководители.

 Слични вести