Двајца терористи им се предадоа на турските безбедносни сили кај градовите Ширнак и Мардин

Министерството за национална одбрана соопшти дека двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ кои избегале од северниот дел на Ирак и Сирија, им се предадоа на турските безбедносни сили кај градовите Ширнак и Мардин

1365141
Двајца терористи им се предадоа на турските безбедносни сили кај градовите Ширнак и Мардин

Уште двајца терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ кои избегале од местата за засолнување во северниот дел на Ирак и Сирија, им се предадоа на турските безбедносни сили.

Министерството за национална одбрана соопшти дека двајца терористи членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ кои избегале од северниот дел на Ирак и Сирија, им се предадоа на турските безбедносни сили во пограничните станици кај градовите Ширнак и Мардин.

Во објавеното соопштение преку профилот на Министерството на социјалната мрежа Твитер се истакнува следното. „Продолжуваат бегствата од терористичката организација ПКК. Уште двајца терористи на ПКК/ЈПГ кои избегале од местата за засолнување во северниот дел на Ирак и Сирија, им се предадоа на турските безбедносни сили во пограничните станици во населеното место Силопи кај Ширнак и во населеното место Нусајбин кај Мардин.“Слични вести