Во Атина завршија неколкудневните разговори помеѓу делегациите на министерствата за одбрана на Турција и Грција

Министерството за национална одбрана на Турција соопшти дека се завршени разговорите помеѓу делегациите на министерствата за одбрана на Турција и Грција коишто започнаа на 17 февруари во Атина

1363719
Во Атина завршија неколкудневните разговори помеѓу делегациите на министерствата за одбрана на Турција и Грција

Завршија разговорите помеѓу делегациите на министерствата за одбрана на Турција и Грција коишто започнаа на 17 февруари во Атина, а со цел развивање на меѓусебната соработка на чело со мерките за зголемување на взаемната доверба.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана на Турција се истакнува дека се завршени разговорите помеѓу делегациите на министерствата за одбрана на Турција и Грција коишто започнаа на 17 февруари во Атина, а со цел развивање на меѓусебната соработка на чело со мерките за зголемување на взаемната доверба.

 Слични вести