Министерот Хулуси Акар и воените команданти во обиколка на единиците на границата со Сирија

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар заедно и со началникот на Генералштабот генерал на армија Јашар Ѓулер и командантот на копнените сили генерал на армија Умит Дундар беа во обиколка на воените единици распоредени на границата со Сирија

1364020
Министерот Хулуси Акар и воените команданти во обиколка на единиците на границата со Сирија

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар во придружба и на началникот на Генералштабот генерал на армија Јашар Ѓулер и командантот на копнените сили генерал на армија Умит Дундар, пристигна во градот Хатај, во непосредна близина на границата со Сирија.

Овде, министерот Хулуси Акар заедно со генерал на армија Јашар Ѓулер и генерал на армија Умит Дундар беа во обиколка на воените единици распоредени на границата.

Министерот за национална одбрана и воените команданти во негова придружба на аеродромот во Хатај беа пречекани од страна на командантот на Втората армија генерал-полковник Синан Јајла и други функционери.

Потоа министерот Акар и началникот на Генералштабот генерал на армија Јашар Ѓулер и командантот на копнените сили генерал на армија Умит Дундар беа во обиколка на воените единици распоредени на границата со Сирија.Слични вести