Разговорите помеѓу министерствата за одбрана на Турција и Грција во Атина продолжуваат и денеска, на третиот ден

Министерството за национална одбрана соопшти дека разговорите помеѓу делегациите на министерствата за одбрана на Турција и Грција со кои се има за цел да се развие меѓусебната соработка, ќе продолжат и денеска, третиот ден од нивното започнување

1362500
Разговорите помеѓу министерствата за одбрана на Турција и Грција во Атина продолжуваат и денеска, на третиот ден

Разговорите помеѓу делегациите на министерствата за одбрана на Турција и Грција со кои се има за цел да се развие меѓусебната соработка, ќе продолжат и денеска, третиот ден од нивното започнување.

Министерството за национална одбрана на Турција соопшти дека вчера, вториот ден од нивното започнување, завршија разговорите помеѓу делегациите на министерствата за одбрана на Турција и Грција коишто продолжуваат во грчкиот главен град Атина.

Во објавеното соопштение на профилот на турското министерство за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер се истакнува следното: „Заврши вториот ден од разговорите кои се одржуваат во Атина и со кои се има за цел да ја развие взаемната соработка на чело со мерките за зголемување на довербата. Со разговорите ќе се продолжи и утре (денеска).“Слични вести