Чавушоглу се состана во Анкара со претседателот на Собранието на Црна Гора Иван Брајовиќ

Министерот за надворшени работи Мевлут Чавушоглу истакна дека чувствува задоволство од остварената средба со претседателот на Собранието на пријателска и сојузничка Црна Гора Иван Брајовиќ во Анкара, повторно по пауза од една недела

1362692
Чавушоглу се состана во Анкара со претседателот на Собранието на Црна Гора Иван Брајовиќ

Министерот за надворшени работи Мевлут Чавушоглу се состана со претседателот на Собранието на Црна Гора Иван Брајовиќ.

Чавушоглу во објавата што ја сподели на својот профил на социјалната мрежа Твитер истакна дека чувствува задоволство од остварената средба со претседателот на Собранието на пријателска и сојузничка Црна Гора Иван Брајовиќ во Анкара, повторно по пауза од една недела.

„И придаваме големо значење на меѓупарламентарната соработка. Него го очекуваме и на церемониите по повод 100-годишнината од отворањето на нашето Гази (Ветеранско) Собрание.“ - напиша министерот за надворшени работи Мевлут Чавушоглу на својот профил на Твитер.Слични вести