Испратени дополнителни командоси, оклопни транспортери и муниција на границата со Сирија

Воениот конвој составен од командоси, оклопни транспортери на персонал и муниција, поминувајќи низ населеното место Кирикхан кај градот Хатај пристигна во населеното место Рејханли во непосредна близина на границата со Сирија

1361208
Испратени дополнителни командоси, оклопни транспортери и муниција на границата со Сирија

Од страна на Турските вооружени сили (ТВС или TSK) се испратени дополнителни командоси, оклопни транспортери на персонал и муниција за воените единици на границата со Сирија.

Воениот конвој составен од командоси, оклопни транспортери на персонал и муниција, испратени од различни единици на Турција, а со цел зајакнување на воените единици на границата со Сирија, поминувајќи низ населеното место Кирикхан кај градот Хатај пристигна во населеното место Рејханли.

Воените возила под безбедносни мерки беа усмерени кон пограничните единици.Слични вести