Продолжува испораката на тешко оружје и друг вид воена опрема на границата со Сирија

Турските вооружени сили (ТВС или TSK) испратија дополнителни хаубици, тенкови, муниција и оклопни градежни машини како зајакнување на воените единици на границата со Сирија

1360235
Продолжува испораката на тешко оружје и друг вид воена опрема на границата со Сирија

Од страна на Турските вооружени сили (ТВС или TSK) се испратени дополнителни хаубици, тенкови, муниција и оклопни градежни машини како зајакнување на воените единици на границата со Сирија.

Воениот конвој во кој се наоѓаа хаубици, тенкови, муниција и оклопни градежни машини испратени од различни воени единици низ Турција, а со цел зајакнување на воените единици, поминувајќи низ населените места Хасса и Кирикхан кај градот Хатај, пристигнаа во населеното место Рејханли.

Воените возила под безбедносни мерки беа умерени кон пограничните единици, а воедно и децата со турски знамиња и овации ги бодреа турските војници. Слични вести