Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани 6 терористи на ПКК

Во подрачјето на планината Кандил во северниот дел на Ирак е реализирана воздушна операција во која се неутрализирани 6 мина терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани 6 терористи на ПКК

Во реализирана воздушна операција во подрачјето на планината Кандил во северниот дел на Ирак се неутрализирани 6 терористи, членови на сепаратистичкко-терористичката оргабнизација ПККК.

Според споделената објава на профилот на Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер, во рамките на активностите на турските вооружени сили (ТВС или TSK) за извидување и набљудување во подрачјето на планината Кандил во северниот дел на Ирак се утврдени група терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Притоа е реализирана воздушна операција во која се неуртализирани 6 мина терористи.

Операциите во подрачјето продолжуваат.Слични вести