Телефонски разговор помеѓу началниците на генералштабовите на Турција и Русија, Ѓулер и Герасимов

Во објавеното соопштение од Генералштабот на Турција се истакнува дека началникот на Генералштабот генерал на армија Јашар Ѓулер разговараше телефонски со началникот на Генералштабот на Русија генерал Валери Герасимов

1359296
Телефонски разговор помеѓу началниците на генералштабовите на Турција и Русија, Ѓулер и Герасимов

Началникот на Генералштабот генерал на армија Јашар Ѓулер оствари телефонски разговор со својот руски колега, началникот на Генералштабот на Русија генерал Валери Герасимов.

Во објавеното соопштение од Генералштабот на Турција се истакнува дека началникот на Генералштабот генерал на армија Јашар Ѓулер разговараше телефонски со началникот на Генералштабот на Русија генерал Валери Герасимов.

Во соопштението се велим дека во телефонскиот разговор помеѓу двајцата началници на генералштабови Ѓулер и Герасимов беа разгледани случувањата во подрачјето на градот Идлиб, во северозападниот дел на Сирија и други актуелни прашања.Слични вести