Претседателот Ердоган се состана со својот пакистански колега Ариф Алви

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган во Исламабад се состана со својот пакистански колега Ариф Алви

Претседателот Ердоган се состана со својот пакистански колега Ариф Алви

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган кој престојува во  официјална посета на Пакистан во главниот град на оваа земја се состана со пакистанскиот претседател Ариф Алви.

По средбата којашто беше затворена за медиумите, претседателот Ердоган учествуваше на свечената вечера приредена во негова чест од страна на претседателот Алви.

На вечерата претседателот Ердоган беше придружуван од страна на неговата сопруга Емине Ердоган, додека пакистанскиот претседател Ариф Алви учествуваше со неговата сопруга Самина Алви.Слични вести