Телефонски разговор помеѓу началниците на генералштабовите на Турција и САД, Ѓулер и Мејли

Според споделената објава на профилот на Турските вооружени сили (ТВС или TSK) на Твитер, началникот на Генералштабот генерал на армија Марк Мејли разговараше телефонски со началникот на  Генералштабот на САД Марк Мејли

1358889
Телефонски разговор помеѓу началниците на генералштабовите на Турција и САД, Ѓулер и Мејли

Началникот на Генералштабот генерал на армија Јашар Ѓулер оствари телефонски разговор со својот американски колега, началникот на Генералштабот на Соединетите Американски Држави (САД) генерал Марк Мејли.

Според споделената објава на профилот на Турските вооружени сили (ТВС или TSK) на социјалната мрежа Твитер, началникот на Генералштабот генерал на армија Марк Мејли разговараше телефонски со началникот на  Генералштабот на Соединетите Американски Држави (САД) генерал Марк Мејли.

Во телефонскиот разговор беа разгледани случувањата во Авганистан и други актуелни прашања.Слични вести