ТВС испратија дополнителни единици за поддршка на граничните единици

Оклопните транспортери под силни безбедносни мерки беа испратени во инволвираните единици

1358093
ТВС испратија дополнителни единици за поддршка на граничните единици

Турските вооружени сили (ТВС) на пограничните единици на границата со Сирија им испратија дополнителни оклопни транспортерски единици за поддршка и командоси.

Оклопните транспортери кои беа испратени од различни подрачја на Турција пристигнаа во Рејханли кај Хатај.

Оклопните транспортери под силни безбедносни мерки беа испратени во инволвираните единици.Слични вести