Претседателот Ердоган го предупреди режимот во Сирија: Ако дојде до нов напад од сирискиот режим, ќе нападнеме

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган го предупреди режимот во Сирија со зборовите: „Во случај на нов напад врз нашата војска во Идлиб, Турција ќе ги суспендира договорите и ќе ги напаѓа силите на режимот било каде.“

1357954
Претседателот Ердоган го предупреди режимот во Сирија: Ако дојде до нов напад од сирискиот режим, ќе нападнеме

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган го предупреди режимот во Сирија со зборовите: „Во случај на нов напад врз нашата војска во Идлиб, Турција ќе ги суспендира договорите и ќе ги напаѓа силите на режимот било каде.“

 

 Слични вести