Итен состанок под претседателство на претседателот Ердоган

На состанокот беше подвлечено на значењето на решителноста на Турција за спречување на судирите, обезбедување на граничната безбедност, спречување на нов бран на миграции и нова човечка драма

1357005
Итен состанок под претседателство на претседателот Ердоган

Под претседателството на претседателот Реџеп Тајип Ердоган се одржа итен состанок посветен на чекорите коишто ќе се преземат против нападите на силите на режимот врз турските војници кои беа испратени како поддршка на воените сегменти во Идлиб во Сирија.

На состанокот беше усвоена одлука за одмазда поради пролеаната крв на војниците и неколкукратно возвраќање на нападот.

На состанокот меѓудругото беше подвлечено на значењето на решителноста на Турција за спречување на судирите, обезбедување на граничната безбедност, спречување на нов бран на миграции и нова човечка драма.Слични вести