Џејмс Џефри на 12 февруари, во среда, ќе допатува на разговори во Турција

Специјалниот претставник на Соединетите Американски Држави (САД) за Сирија Џејмс Џефри во Анкара ќе води разговори посветени на последната состојба и чекорите коишто се фрлаат во подрачјето на градот Идлиб, во северозападниот дел на Сириј

1356497
Џејмс Џефри на 12 февруари, во среда, ќе допатува на разговори во Турција

Специјалниот претставник на Соединетите Американски Држави (САД) за Сирија Џејмс Џефри во среда ќе допатува во посета на Турција.

Во тие рамки, во Анкара ќе се одржи средба помеѓу турската делегација предводена од заменик министерот за надворешни работи Седат Онал и делегацијата на САД предводена од специјалниот претставник на Соединетите Американски Држави (САД) за Сирија Џејмс Џефри.

Џејмс Џефри во рамките на своите разговори во Анкара се очекува да се состане и со министерот за национална одбрана Хулуси Акар.

На сиве овие средби и разговори ќе бидат поставени на дневен ред последната состојба и чекорите коишто се фрлаат во подрачјето на градот Идлиб, во северозападниот дел на Сирија.Слични вести