Испорака на дополнителни хаубици и муниција за турските набљудувачки пунктови во подрачјето на Идлиб

Воениот конвој во кој се наоѓаа хаубици и муниција најпрвин пристигна во населеното место Рејханли кај градот Хатај на турско-сириската граница и оттука хаубиците и муницијата беа упатени кон турските набљудувачки пунктови во подрачјето на Идлиб

1355759
Испорака на дополнителни хаубици и муниција за турските набљудувачки пунктови во подрачјето на Идлиб

Турските вооружени сили (ТВС или TSK) реализираа дополнителна испорака на хаубици и муниција за турските набљудувачки пунктови во подрачјето на градот Идлиб, во северозападниот дел на Сирија.

Воениот конвој во кој се наоѓаа хаубици и муниција испратени од различни воени единици на Турција, најпрвин пристигна во населеното место Рејханли кај градот Хатај, на турско-сириската граница.

Овде од страна на воениот персонал хаубиците беа симнати од шлеперите и под засилени безбедносни мерки беа упатени кон турските набљудувачки пунктови во подрачјето на Идлиб,  во северозападниот дел на Сирија.Слични вести