Министерот за национална одбрана Акар разговараше телефонски со својот грчки колега Панајотопулос

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува дека министерот Хулуси Акар и неговиот грчки колега Никос Панајотопулос остварија телефонски разговор

1353850
Министерот за национална одбрана Акар разговараше телефонски со својот грчки колега Панајотопулос

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар разговараше телефонски со својот грчки колега Никос Панајотопулос.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува дека министерот Хулуси Акар и неговиот грчки колега Панајотопулос остварија телефонски разговор.

Во соопштението се вели дека во разговорот биле разгледани взаемни одбранбени и безбедносни прашања, а воедно станало збор и за состанокот на министрите за одбрана на НАТО што ќе се одржи на 12 о 13 февруари во главниот град на Белгија, Брисел и состанокот за зголемување на мерките на доверба што ќе се одржи од 17 до 21 февруари во Грција.

Освен тоа, во телефонскиот разговор помеѓу двајцата министри за одбрана Хулуси Акар и Никос Панајотопулос биле разменети и мислења во врска со низа прашања.Слични вести