Чавушоглу: Дојде времето за отворање нова страница во пристапниот процес во ЕУ

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу истакна дека дојде времето за отворање на нова страница во пристапниот процес во Европската унија (ЕУ).

1353759
Чавушоглу: Дојде времето за отворање нова страница во пристапниот процес во ЕУ

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу во Анкара се состана со амбасадорите на земјите на Европската унија (ЕУ).

Во своето обраќање овде, Чавушоглу истакна дека дојде времето за отворање на нова страница во пристапниот процес во Европската унија (ЕУ).

Во врска со активностите за истражување јаглеводородни извори во Средоземното Море, министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу рече: „Доколку продолжи негирањето на постоењето на кипарските Турци, и ние ќе фрлиме чекор против секој негативен чекор на Европската унија (ЕУ).“

Министерот Чавушоглу воедно додаде дека дојде времето за отворање на нова страница во пристапниот процес во Европската унија (ЕУ).

 Слични вести