Претседателот Ердоган се врати во Анкара

Претседателот Ердоган на аеродромот Есенбога во Анкара беше пречекан од страна на потпретседателот Фуат Октај, некои министри и високи бирократи

1352722
Претседателот Ердоган се врати во Анкара

По посетата на Украина, синоќа во 00.20 часот претседателот Реџеп Тајип Ердоган се врати во Анкара.

Претседателот Ердоган на аеродромот Есенбога во Анкара беше пречекан од страна на потпретседателот Фуат Октај, некои министри и високи бирократи.

Заедно со претседателот Ердоган се врати и делегацијата во негова придружба составена од министерот за правда Абдулхамит Ѓул, министерот за трезор и финансии Берат Албајрак, министерката за трговија Рухсар Пекџан, директорот на дирекцијата за комуникации при претседателството Фахретин Алтун, портпаролот на претседателството Ибрахим КалинСлични вести