Испратени дополнителни оклопни транспортери и воени возила на границата со Сирија

Турција продолжува да испраќа нова воена опрема на границата со Сирија како зајакнување на своите воени единици

1352501
Испратени дополнителни оклопни транспортери и воени возила на границата со Сирија

Испратените дополнителни оклопни транспортери на персонал и воени возила како зајакнување на воените единици на границата со Сирија, пристигнаа во градот Хатај. 

Конвојот составен од оклопни транспортери на персонал и воени возила испратени од различни воени единици во земјата, најпрвин пристигна во населеното место Рејханли кај градот Хатај во непосредна близина на границата со Сирија. 

Оттука конвојот под зајакнати безбедносни мерки се упати кон границата, кадешто се распоредени пограничните воени единици. Слични вести