Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со Ријад ал Малики и Луиџи Ди Мајо

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговори со палестинскиот министер за надворешни работи Ријад ел-Малики и со италијански министер за надворешни работи Луиџи Ди Мајо

1349819
Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со Ријад ал Малики и Луиџи Ди Мајо

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговори со палестинскиот министер за надворешни работи Ријад ел-Малики и со италијански министер за надворешни работи Луиџи Ди Мајо.

Според добиени информации од дипломатски извори, министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу синоќа водеше телефонски разговор со палестинскиот министер за надворешни работи Ријад ел-Малики.

Не беа споделени информации во врска со содржината на разговорот.

Од друга страна, министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу синоќа оствари телефонски разговор и со својот италијански колега, министерот за надворешни работи Луиџи Ди Мајо.

Според добиени информации од дипломатски извори, во разговорот помеѓу двајцата шефови на дипломатии Чавушоглу и Ди Мајо беа разгледани прашања посветени на Либија и Источниот Медитеран.Слични вести