Акар оствари телефонзки разговор со рускиот колега Шојгу

министрите Акар и Шојгу размениле мислења за смртните случаи на невините цивили во сирискиот град Идлиб, случувањата во Либија

1344521
Акар оствари телефонзки разговор со рускиот колега Шојгу

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар оствари телефонски разговор со рускиот колега Сергеј Шојгу.

Во писменото соопштение кое беше објавено од страна на Министерството за национална одбрана во врска со телефонскиот разговор беше истакнато дека министрите Акар и Шојгу размениле мислења за смртните случаи на невините цивили во сирискиот град Идлиб, случувањата во Либија, како и регионалните одбранбени и безбедносни прашања кои ги засегаат двете земји.Слични вести