Операцијата „Капан-4“ продолжува во Батман

Со операцијата директно раководат Регионалната команда на жандармеријата на Дијарбакир и Градската команда на жандармеријата на Батман

1341755
Операцијата „Капан-4“ продолжува  во Батман

Операцијата „Капан-4 Мава“ со 795 жандармериски војници, полицајци и безбедносни чувари продолжува  во Батман.

Во писменото соопштение кое беше објавено од страна на Министерството за внатрешни работи (МВР), во Батман започна операцијата „Капан-4 Мава“ во која учествуваат 795 жандармериски војници, полицајци и безбедносни чувари.

Според соопштението на МВР, интензивно продолжуваат операциите против тероризмот Капан и покрај тешките временски услови, а кои започнаа минатата недела во земјата.

Во тие рамки, со цел да се уништи подрачјето за засолнување Мава во околината на Батман кое го одбраа терористите, безбедносните сили ја започнаа операцијата „Капан-4 Мава“.

Со операцијата директно раководат Регионалната команда на жандармеријата на Дијарбакир и Градската команда на жандармеријата на Батман. Во операцијата учествуваат 795 командоси на жандармеријата, специјални единици на жандармеријата, полицијата и безбедносни чувари.Слични вести