Еден војник и еден безбедносен чувар загинаа во подрачјето Хафтанин на северот на Ирак

Турските вооружени сили (ТВС) остварија операција на подрачјето Хафтанин на северот на Ирак

1340151
Еден војник и еден безбедносен чувар загинаа во подрачјето Хафтанин на северот на Ирак

Еден војник и еден безбедносен чувар загинаа во подрачјето Хафтанин на северот на Ирак.

Во писменото соопштение кое беше објавено од страна на Министерството за национална одбрана беше истакнато дека во рамките на операцијата на Турските вооружени сили (ТВС) на подрачјето Хафтанин на северот на Ирак загинаа еден војник и еден безбедносен чувар.Слични вести