Потпретседателот Фуат Октај во Оман се состана со турските стопанственици кои делуваат во оваа земја

Потпретседателот Фуат Октај кој по повод смртта на оманскиот султан Кабус бин Саид престојува во посета на главниот град на Оман, Мускат, овде се состана со турските стопанственици кои делуваат во оваа земја

1339680
Потпретседателот Фуат Октај во Оман се состана со турските стопанственици кои делуваат во оваа земја

Потпретседателот Фуат Октај во Оман се состана со турските стопанственици кои делуваат во оваа земја.

Октај кој престојува во посета на главниот град на Оман, Мускат, а по повод смртта на оманскиот султан Кабус бин Саид, на средбата што се одржа во резиденцијата на Амбасадата на Турција во Маскат, ги ислуша барањата и проблемите на турските бизнисмени кои делуваат во сектори како што се одбраната, градежништвото, здравството и туризмот во оваа земја.Слични вести