Претседателот Ердоган го прими во Истанбул претседателот на Европскиот совет Шарл Мишел

Претседателот Ердоган во својата канцеларија во сарајот Долмабахче во Истанбул го прими претседателот на Европскиот совет Шарл Мишел

1339001
Претседателот Ердоган го прими во Истанбул претседателот на Европскиот совет Шарл Мишел

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган го прими претседателот на Европскиот совет Шарл Мишел. 

Претседателот Ердоган се состана со претседателот на Европскиот совет Шарл Мишел кој допатува во работна посета на Турција, во претседателската канцеларија во сарајот Долмабахче во Истанбул.

Приемот беше затворен за медиумите и траеше приближно 2 часа. 

На средбата беа разгледани регионалните случувања на чело со односите меѓу Турција и Европската унија (ЕУ). 

Посетата на претседателот на Европскиот совет Шарл Мишел е значајна по тоа што е прва остварена посета на највисоко ниво на Турција од страна на новото раководство на Европската унија (ЕУ).Слични вести