Министерот за национална одбрана Хулуси Акар го прими специјалниот претставник на САД за Сирија Џејмс Џефри

Во објавеното соопштение од министерството за национална одбрана се истакнува дека министерот Хулуси Акар го прими во Анкара специјалниот претставник на Соединетите Американски Држави (САД) за Сирија Џејмс Џефри

1338526
Министерот за национална одбрана Хулуси Акар го прими специјалниот претставник на САД за Сирија Џејмс Џефри

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар денеска во Анкара го прими специјалниот претставник на Соединетите Американски Држави (САД) за Сирија Џејмс Џефри кој вчера допатува на разговори во земјава.

Во објавеното соопштение од министерството за национална одбрана се истакнува дека министерот Акар го прими специјалниот претставник на Соединетите Американски Држави (САД) за Сирија Џејмс Џефри.

На приемот присуствуваa и амбасадорот на САД во Анкара Дејвид Сатерфилд и заменик министерот за национална одбрана Јунус Емре Караосманоглу.

Како што се истакнува, на разговорите беа разменети информации и мислења во однос на регионални безбедносни прашања на чело со случувањата во Сирија.Слични вести